Topp

Browse
Browse
Søketekst:
Avansert søk
Browse
Browse

Browse
Browse
Klikk her for en interaktiv presentasjon av Icas
Browse
Browse

Browse
Browse
Tlf: 926 63 321
Fax: 0000 0000
Epost: jens.georg@obs1.no
Browse
Browse
BrowseBrowseBrowseBrowseBrowseBrowseBrowseBrowse
Test av røykvarslere
Når man tester en røykvarsler, er det viktig at det gjøres regelmessig og på riktig måte. Alle røykvarslere har innebygget batteritest, men det trenger ikke å bety at røykvarsleren vil varsle om det brenner.

Skrivervennlig versjon Utskriftsvennlig versjon

Når du tester en røykvarsler ved å trykke på testknappen, så er det for de fleste røykvarslere bare en batteritest.
Når du tester en Icas ionerøykvarsler ved å trykke inn testknappen, simulerer du samtidig røyk. Icas har utviklet en "aktiv" test som reduserer spenningen i ionekammeret. Dette vil tilnærmet ha den samme funksjonen som om det kommer røyk inn i kammeret.

Batteritest:
Denne testen bør du gjøre regelmessig flere ganger i året. Når batteriet blir dårlig vil røykvarsleren en gang i minuttet gi en liten lyd fra seg. Er batteriet veldig dårlig, vil den kontinuerlig kunne gi en litt rar alarmlyd.
Har man vært ute og reist, kan batteriet ha kollapset i mellomtiden, og du vil derfor ikke få varsling om dårlig batteri.

Test med røykgass:
Det er viktig at du ikke spruter "gassen" rett inn i kammeret. Det er viktig at du følger beskrivelsen riktig, slik at du skaper en riktig brannsituasjon for varsleren.

Sett flasken i Solo-røykdispenser, plasser dispensorkoppen over detektoren og utløs spray (ikke mer enn 1 sekund). Hold koppen over detektoren og gjenta spraying hvert 10 sek i maksimalt 1 minutt inntil alarm utløses. Dersom det ikke oppnås respons fra detektoren, kan den være defekt. Etter alarm fjernes koppen slik at gassen kan luftes ut av detektoren.

Brukes ikke en dispensorkoppen, kan en bruke en boks i tilsvarende størrelse, og spraye inn i et lite hull. Brukes ikke boks, har man ingen kontroll, og det blir tilfeldig om man får alarm eller ikke. Denne type test anbefales å gjøre en gang per år.

Last gjerne ned en beskrivelse fraTest av branndetektorer


Tips en venn om denne artikkelen:
Din e-mail: Din venns e-mail: