Topp

Browse
Browse
Søketekst:
Avansert søk
Browse
Browse

Browse
Browse
Klikk her for en interaktiv presentasjon av Icas
Browse
Browse

Browse
Browse
Tlf: 926 63 321
Fax: 0000 0000
Epost: jens.georg@obs1.no
Browse
Browse
BrowseBrowseBrowseBrowseBrowseBrowseBrowseBrowse
Tidlig varsling med ione-røkvarsler
I dag har man 2 minutter på å komme seg ut av huset etter at en brann har startet. Tidlig varsling er viktigere enn noen gang, da våre boliger er fulle av materialer og utstyr som er lett antennelige. I denne sammenheng er det derfor viktig å montere ioniske røkvarslere i boligen.

Miljøvennlige røykvarslere
Du kan selv påvirke miljøet med ditt valg av røykvarslere. Icas har som den første i verden, utviklet en ionisk røykvarsler med en radioaktivitet som har opptil 90% lavere radioaktivitet enn de fleste andre røykvarslere.

Røykvarslere med batterier som ikke virker, finnes det andre løsninger?
Batteribytte i røykvarslerene er viktig å gjøre. Undersøkelser viser at alt for mange boliger har røykvarslere som ikke virker på grunn av at batteriene er gamle, eller at de er fjernet fra røykvarsleren. Hvis dette er et problem for deg, finnes det andre løsninger.

Test av røykvarslere
Når man tester en røykvarsler, er det viktig at det gjøres regelmessig og på riktig måte. Alle røykvarslere har innebygget batteritest, men det trenger ikke å bety at røykvarsleren vil varsle om det brenner.

Røykvarsler redder liv
Røykvarslere sparer hvert år minst 10 mennesker fra å omkomme i brann. Mye tyder på at røykvarslere kunne reddet enda flere. Nesten alle norske husstander har installert én eller flere røykvarslere slik lovgivningen krever, men mange fungerer ikke. Det påviste 22 500 elever i grunnskolen som i fjor testet 95 000 røykvarslere. Over 10 000 virket ikke!

Hver tiende røykvarsler virker ikke
Over flere år er det utført en rekke former for undersøkelser av røykvarslere. Resultatet viser at hver tiende røykvarsler ikke virker.